Апелативен съд трябва да реши дали присъдата на Милен Василев по

...
Апелативен съд трябва да реши дали присъдата на Милен Василев по
Коментари Харесай

Ще получи ли по-лека присъда убиецът на Стамбето? Пловдивският апелативен съд решава съдбата му

Апелативен съд би трябвало да реши дали присъдата на Милен Василев по делото за убийството на Станимир Иванов – Стамбето ще бъде понижена. Убиецът бе наказан на 13 години от старозагорския Окръжен съд и апелира присъдата си пред апелативните магистрати в Пловдив. На делото, което се гледаше преди няколко дни, бе извършен претенции в предходното заседние разпит на свидетел- братът на обвинения. Така магистратите ще вземат решение по отношение на присъдата на Василев, което ще бъде оповестено в планувания от закона период.
Прочетете още
Присъда, която Окръжен съд Стара Загора даде на Василев е 13 години затвор, откакто изненадващо обвиняването против килъра на Стамбето бе заменено с по-леко такова тъкмо в деня на изговаряне на присъдата. Прокуратурата в Стара Загора квалифицира закононарушението  по член 116 за преднамерено ликвидиране.  По делото бяха направени няколко психиатрични експертизи, като заключенията на специалистите бяха, че Василев не е работил в положение на афект. Мнението на магистратите обаче внезапно се смени и правосъдният състав призна Василев за почтен по член 116- т.е за преднамерено ликвидиране и за отговорен по член 115 -  за непредумишлено ликвидиране. 

Припомняме, че Станимир Иванов, който е с дебело престъпно досие, бе  убит с два патрона в главата. Трагедията се е разиграла в центъра на града, на ул. " Цар Симеон Велики " 142. Стамбето имал среща с братята Владимир и Милен Младенови Василеви, с които имал общ бизнес от няколко години. 

Той се занимавал с настоящата активност в петте заложни къщи на братята. Влязъл минути преди 17 часа, дружно с шефката на къщите - Десислава, с която живеели на фамилни начала. Младенови изпратили Десислава да вземе някакви документи от един от офисите и тримата останали сами в постройката. Малко по-късно на 112 е получен сигнал за погубен мъж на въпросния адрес. Когато служителите на реда отишли на място, Владимир  предал оръжието си и декларирал, че той е прострелял Иванов след скандал. Двамата братя са имали разрешителни за късоцевно огнестрелно оръжие. Заради дебелото си престъпно досие, Иванов не е имал право да носи огнестрелно оръжие и такова не е намерено у него. 

Според окръжния прокурор на Стара Загора Димо Атанасов убитият е имал в себе си нож, който обаче не е употребявал. Записи от охранителните камери сега на убийството обаче няма. Според показанията на водача на началника самият той ги е изключил по разпореждане на Владимир същия ден, към 17. 00 ч.   Познати на извършителя  и жертвата са безапелационни, че в тази ситуация няма по какъв начин да става дума за самоотбрана. Владимир не за първи път проявявал обществено експанзия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР